Studio a13 Λογότυπο

Studio a13 Λογότυπο

Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2019

Τέλος το News 24/7 Radio, γίνεται μουσικός σταθμός


Αλλάζει το ύφος της συχνότητας με απόφαση της ιδιοκτησίας του ομίλου.


update 2: Ανακοίνωση έβγαλε και η ΕΤΕΡ.
Η απόφαση της διοίκησης  του ομίλου 24media  να μετατρέψει τον ραδιοσταθμό news247 σε μουσικό, όπως άλλωστε ορίζεται από την αδειοδότησή του, δικαιώνει απόλυτα τη θέση της Ένωσής μας για τη διατήρηση του διαχωρισμού χαρακτήρα των ραδιοσταθμών σε ενημερωτικό ή μη ενημερωτικό.
Είχαμε τονίσει παλαιότερα πως αν σταματήσει να ισχύει ο προαναφερόμενος διαχωρισμός  κάθε εργοδότης θα μετατρέπει, ανάλογα με τις συγκυρίες, το πρόγραμμά του με ολέθρια αποτελέσματα για το μέσο και τους εργαζομένους του. H διοίκηση του εν λόγω ραδιοσταθμού ρίχνει το βάρος της απόφασής της σε πιέσεις του ΕΣΡ και όχι στις ακροαματικότητες, ή σε κάποιον άλλο πραγματικό λόγο, παρά τις υποσχέσεις για ευχέρεια χρηματοδότησης του ραδιοσταθμού. Επίσης, όλως τυχαίως, η απόφαση πάρθηκε με την ολοκλήρωση των εκλογικών διαδικασιών. Αφού είναι τόσο έντονες οι πιέσεις της αρμόδιας αρχής μήπως το ΕΣΡ θα πιέσει και τον όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ (easy) να εκπέμψει ενημερωτικό πρόγραμμα; Θα πιέσει το ΘEMA radio να εκπέμψει πρόγραμμα ανάλογο της άδειας λειτουργίας του; Tο EΣP τα τελευταία χρόνια κωφεύει στα παραπάνω όπως άλλωστε και στην περίπτωση του Μαρινάκη που έκλεισε ένα ενημερωτικό ραδιοσταθμό για 360.000€ χρέη προς το Δημόσιο. Η, ενημερωτικού χαρακτήρα, άδεια του «ΒΗΜΑ FM» έχει επιστραφεί στο Δημόσιο, ίσως με μία αίτηση θεραπείας να βρισκόταν λύση για όποιον δεν έχει αρκετές αντοχές στις εκάστοτε πιέσεις αλλά «όποιος δεν θέλει να ζυμώσει…»
H εργοδοτική αυθαιρεσία καλά κρατεί και μάλιστα φαίνεται να της ανοίγει η όρεξη για περισσότερα μετά και την αναδιάταξη των τηλεοπτικών σταθμών και την απαλλαγή, τέως και νυν, εργοδοτών μας από τα θαλασσοδάνειά που τους έδιναν αφειδώς  οι τράπεζες και φορτώθηκαν στον ελληνικό λαό. H θέση της ΕΤΕΡ είναι ξεκάθαρη, να εφαρμοστεί άμεσα η νομοθεσία για τα fm, δεν χρειάζεται καινούριο νομοθετικό πλαίσιο αλλά τήρηση του ισχύοντος. Έπειτα μπορούμε να περάσουμε στη νέα ψηφιακή εποχή αποφεύγοντας τα λάθη του παρελθόντος.
Καλούμε την κυβέρνηση και τους αρμόδιους φορείς να πράξουν τα δέοντα ώστε να προστατευθούν οι θέσεις εργασίας των συναδέλφων μας δημοσιογράφων, διοικητικών και τεχνικών όχι μόνο στο συγκεκριμένο ραδιοσταθμό αλλά και σε όλα τα ΜΜΕ. Είναι η ευκαιρία να δείξει, εμπράκτως, αν πραγματικά θέλει την ευημερία και την ανάπτυξη για όλους ή μόνο για τους εργοδότες και τις μεγάλες επιχειρήσεις.

update: Εβγαλε και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ την τυπική ανακοίνωσή του....
Ανεξαρτήτως των ευθυνών, είτε πρόκειται για το ΕΣΡ, είτε για την εργοδοσία, καλούμε τη Διοίκηση της 24MEDIA να φροντίσει ώστε οι συνάδελφοί μας δημοσιογράφοι να εξακολουθήσουν να εργάζονται στα υπόλοιπα μέσα του Ομίλου. Απαιτούμε να μην χαθεί ούτε μια θέση εργασίας, καθώς περισσότεροι από σαράντα εργαζόμενοι κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους, ενώ ήδη πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες έξι απολύσεις.
Τέλος, καλούμε την κυβέρνηση και το ΕΣΡ να προχωρήσουν γρήγορα και αποφασιστικά στην ρύθμιση του ραδιοφωνικού τοπίου με έμφαση στην ενημέρωση. Η απώλεια ενός ενημερωτικού ραδιοφωνικού σταθμού συνιστά πλήγμα για την δημοκρατία και τον πλουραλισμό.
___________________________________________________________________
Σήμερα το πρωί ανακοινώθηκε στους εργαζόμενους του ραδιοσταθμού από τα διοικητικά στελέχη της 24 Mediaότι σταματά να εκπέμπει ενημερωτικόπρόγραμμα και μετατρέπεται σε μουσικό ραδιόφωνο. Οι χαμηλές του ακροαματικότητες (μόλις 0,9%) ήταν γνωστές όσο και η παραπομπή του στο ΕΣΡ επειδή δεν παίζει «μη ενημερωτικό» πρόγραμμα, σύμφωνα με την άδειά του. Αυτό το τελευταίο, σύμφωνα με την εταιρία, ήταν κομβικό. 
Την ανακοίνωση προς το κοινό έκαναν στις 10 ακριβώς, ο Βασίλης Σκουρής και o Μάνος Χωριανόπουλος, με μία πολύ σύντομη παρέμβαση. Αποχαιρέτησαν και το πρώτο κομμάτι που έπαιξε ο σταθμός στη νέα του εποχή ήταν τοPretty Woman
Επομένως τέλειωσε το News 24/7 Radio -και το ενημερωτικό πρόγραμμα στη συχνότητα, γενικά- μετά από μόλις 2,5 χρόνια. Στους 88.6θα βγει ένας νέος σταθμός, υπό την καθοδήγηση του Φίλιππου Ταλάντη, ειδικού συμβούλου του ομίλου για θέματα ραδιοφώνου. Ο οποίος κατά το παρελθόν έχει δημιουργήσει επιτυχημένα μουσικά ραδιόφωνα τόσο στο ελληνικό (Λάμψη 92.3, Ρυθμός 94.9) όσο και στο ξένο ρεπερτόριο (Red 96.3).
Ιδού και η ανακοίνωση της εταιρίας:
Η 24MEDIA ύστερα από δύο χρόνια και μια μεγάλη οικονομική επένδυση με σκοπό τη δημιουργία ενός ανταγωνιστικού ενημερωτικού ραδιοφώνου, μετά από συνεχείς κλήσεις από το ΕΣΡ, προχωρά στη μετατροπή της συχνότητας 88,6 σε μουσικό ραδιόφωνο.
Αρχικά με το Ραδιόφωνο 24/7 και στη συνέχεια με τον News 24/7 η 24MEDIA επένδυσε έμπρακτα και με συνέπεια στην ενημέρωση, δημιουργώντας συνολικά πάνω από 50 θέσεις εργασίας. Ωστόσο, η Πολιτεία και το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης δεν κατάφεραν σε κανένα σημείο να δώσουν μια ξεκάθαρη λύση στο τοπίο των ραδιοφωνικών αδειών, προκαλώντας και σε αυτό το πεδίο την αίσθηση της αβεβαιότητας και της μη ρύθμισης ενός κομβικού για τα ΜΜΕ τομέα όπως είναι το ελληνικό ραδιόφωνο.
Αντιθέτως η στρατηγική της 24MEDIA παραμένει ξεκάθαρη, ισχυρή και απόλυτα ταυτισμένη με υγιή και δυναμικά media brands. Σε αυτό το πλαίσιο προχωρά στη δημιουργία και λειτουργία ενός νέου μουσικού σταθμού, παράλληλα με τις υπόλοιπες κινήσεις ενίσχυσης της επένδυσης και ανάπτυξης στο ραδιοφωνικό τομέα.
Η 24MEDIA συνεχίζει την απόλυτα συνεπή πορεία της, στηρίζοντας τα σχέδια και την ανάπτυξη της στους εκατοντάδες ανθρώπους του ομίλου και το κοινό όραμα για δημιουργία, ανάπτυξη και επιτυχία.
ΕΔΩ η σύντομη ιστορία του αποτυχημένου News 24/7 Radio
Πηγή:E-tetradio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου