Studio a13 Λογότυπο

Studio a13 Λογότυπο

Σάββατο, 23 Μαρτίου 2019

Η (κατά πολύ) διαφορετική τηλεόραση του ΣΚΑΪ το 2006 (βίντεο)


Το πρώτο δελτίο ειδήσεων του καναλιού πριν 13 χρόνια , αλλά και το πρόγραμμά του συνολικά, δεν έχουν σχεδόν καμία σχέση με το σήμερα.


Ήταν Πρωταπριλιά του 2006 όταν ο τηλεοπτικός ΣΚΑΪ έβγαινε ξανά στον αέρα, μετά από 6,5 περίπου χρόνια, στις συχνότητες του (πανελλαδικού) Seven αντί για του (τοπικού) Smart, με μια πολυσυζητημένη τηλεοπτική «τράμπα». Αρχικά το πρόγραμμά του δεν ξεπερνούσε τις 12 ώρες και απαρτιζόταν από ντοκιμαντέρ του BBC, του National Geographic, του Discovery, του Animal Planet και της Freemantle, αναμεταδώσεις δημοφιλών καναλιών όπως το Fashion TV, εκπομπές όπως της Oprah Winfrey, το Top Gear και το Entertainment Tonight, εσωτερικές παραγωγές όπως το «ΣΚΑΪ Επίκαιρα» του (διευθυντή) Μπάμπη Παπαδημητρίου.
Το πρώτο του δελτίο ειδήσεωνπαρουσίασε τότε η Κατερίνα Ακριβοπούλου, η οποία στον πρόλογό της αναφέρθηκε στους στόχους του καναλιού και το περιεχόμενο του προγράμματός του. Το βασικό του θέμα αποτελούσε ένα πόρισμα της Ελένης Τουλουπάκη -σύμπτωση, ε;- κατά της AGB, που μετρούσε τότε τη τηλεθέαση. Το ρεπορτάζ ήταν της Σίας Κοσιώνη, πριν αυτή γίνει κεντρική παρουσιάστρια του ΣΚΑΪ.
Τα υπόλοιπα θέματά του ήταν 1) τα νοσοκομειακά απόβλητα που κατέληγαν σε παράνομες χωματερές της Αττικής, 2) οι κλήσεις στην πυροσβεστική των θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου, 3) οι ζημιές που έγιναν από κουκουλοφόρους σε μαγαζιά έξω από την ΑΣΟΕΕ, 4) η διαμαρτυρία μοτοσυκλετιστών που ζητούσαν ίση μεταχείριση στους δρόμους -με τον Γιάννη Ντσούνο (νεότατος!) «καβάλα» σε μηχανή μεγάλου κυβισμού!- και 5) οι... ανθισμένες κερασιές της Ιαπωνίας.
Και αν δεν κάνουμε λάθος στον καιρό ήταν η μία και μοναδική Χριστίνα Σούζη.
Και αν δεν κάνουμε λάθος στον καιρό ήταν η μία και μοναδική Χριστίνα Σούζη.
Πηγη: e-tetradio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου